מכירים את הסלטים שמגיעים לשולחן כשאוכלים במסעדות דגים - לפני הארוחה?
אז זהו. שעל כולם אני יכולה לוותר, חוץ מהסלט הזה: כרובית מטוגנת בתחמיץ.
כל כך אוהבת - עד שלמדתי להכין בבית, והמתכון.. כל כך קל!
המרכיבים
• כרובית בינונית
• קורט מלח
• 4 כפות שמן זית
• 1 לימון טרי
• 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
• 2 שיני שום כתושות
• מעט פלפל שחור
הוראות הכנה
• מפרקים את ראש הכרובית לפרחים בגודל 1-2 ס"מ
• מרתיחים סיר מים
• מבשלים את הכרובית במים 10 דקות עד לריכוך
• מחממים תנור לחום בינוני - גבוה (180 מעלות)
• מניחים את הכרובית בתבנית ומפזרים מעל מלח גס ושמן זית
• אופים עד להזהבת הכרובית
• מוציאים מהתנור ושמים בקערה
• מפזרים מעל הכרובית מיץ לימון, פטרוזיליה, שום כתוב ופלפל
• מערבבים היטב ומגישים
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.